Wigilia

Wybór dań Wigilijnych 2016

ZIMNE PRZYSTAWKI W STOLE (proszę o dokonanie wyboru 7 pozycji)

  • Terina z wątróbek / konfitura z czerwonej cebuli / płatki migdałów / granat
  • Carpaccio z buraka /oscypek / orzech / rukola / oliwa
  • Gravlax z łososia / kiełki / cytryna
  • Ryby  z naszej wędzarni / cytryna / koper
  • Śledzie królewskie / korzenna  cebula /  sos śmietanowo - jabłkowym
  • Sałatka śledziowa /  ziemniaki / seler naciowy / natka 
  • Karp po żydowsku 
  • Mus / wędzona makrela / pumpernikiel / chrzanowym kremem
  • Roladki z sandacza / szpinak / ricotta 
  • Pasztety domowe /  marynaty /  konfitura z żurawiny
  • Szynka wiejska  /sos  tatarski 
  • Polędwiczki wieprzowe  / czerwone wino /  suszona śliwka
  • Sałaty / ryba wędzona / ogórek kiszony /jajko / sos jogurtowy 
  • Sałatka ziemniaczana / szczypior / prażony boczek / pieczarki

Zupa (serwowanamożliwość wyboru między dwoma pozycjami)

  • Wigilijny / barszcz czerwony / uszka
  • Krem z buraczków /kozi ser / pestki dyni
  • Zupa grzybowa / łazanki
  • Krem z kiszonego ogórka / kapary / wędzona makrela

Danie gorące (serwowane, możliwość wyboru między dwoma daniami)

  • Polędwiczki wieprzowe / kasza gryczana / buraczki /sos z leśnych grzybów
  • Kacze udo / modra kapusta /opiekane ziemniaki / sos pomarańczowy
  • Filet z dorsza / kus –kus / brokuły / sos rakowy
  • Łosoś pieczony / risotto / warzywne julienne / sos mango

Desery (możliwość wyboru między dwoma pozycjami)

  • Sernik / skórka pomarańczowa / sos czekoladowy
  • Piegusek / krem waniliowy / owoce
  • Mus sezamowy / piana piernikowa
  • Czekoladowe brownie / suszona śliwka / whisky

Napoje:

  • Soki, Woda, Napoje gazowane
  • Kawa, Herbata
  • Nielimitowane spożycie do 3h trwania imprezy, każda następna godzina to 5zł za osobę.

Do rezerwacji powyżej 10 osób jest doliczany serwis kelnerski w wysokości 10% do rachunku

Cena brutto za osobę 150 zł

Wigilia wynosy

 Menu WIGILIJNE, PROPOZYCJE DAŃ  NA WYNOS

Zamówienia prosimy składać do 19.12.2016. 
Odbiór 23.12.2016 przez cały dzień do godz. 19.00

Dania możemy przygotować na Państwa półmiskach lub naszych opakowaniach jednorazowych.

1. PASZTETY wg wagi ( 0,5kg lub 1 kg)

  • Pasztet wieprzowy kg/40zł
  • Pasztet z dzika  kg/65zł
  • Pasztet z kaczki  kg/65zł

2. MIĘSA pieczyste wg wagi ( 0,5 kg lub 1 kg)

  • Karkówka z majerankiem kg/45zł
  • Schab ze śliwką  kg/55zł
  • Schab po warszawsku w galarecie 100g/6 zł
  • Rolada z boczku  kg/40zł
  • Kaczka faszerowana  po staropolsku  cała/90zł

4. RYBY

  • Śledź  z cebulą w oleju lnianym 100g/5zł
  • Śledź z cebulą w zalewie octowej 100g/4zł
  • Śledź z cebulą i jabłkiem w śmietanie 100g/5zł
  • Ryba po grecku (dorsz)  100g/8zł
  • Karp po żydowsku w galarecie 120g/11zł
  • Tymbaliki z ryb morskich 100g/ 6zł
  • Ryba w galarecie: szndacz, karp, pstrąg 120g/12zł
  • Ryby faszerowane w galarecie podane w całości :
  • Szczupak  (waga ok.1,5 kg)  cena za kg/59zł
  • Łosoś  (waga ok.2,5kg) cena za kg/75zł
  • Pstrąg ( waga ok. 500g) cena/50zł

5. ZUPY

  • Barszcz czerwony z domowymi uszkami ( litr barszczu + 16 uszek) /27zł
  • Żurek staropolski z tartym chrzanem i białą kiełbasą  (litr)/32zł
  • Grzybowa z łazankami ( litr) / 35zł

6. DANIA GŁOWNE

  • Kacze udko confi w sosie z dzikich pomarańczy porcja/23zł
  • Kaczka luzowana ( pół kaczki + sos) /30zł
  • Schab karkowy w sosie chrzanowym 120g/13zł
  • Zrazy wołowe w sosie własnym (2 szt.) /26zł
  • Karp w lekkiej panierce 120g/12zł
  • Sum w lekkiej panierce 120g/17zł

7. DANIA  MĄCZNE

  • Rolada z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami kg/50zł
  • Bigos z mięsem i grzybami kg/50zł
  • Pierogi na trzy sposoby:
  • Z kapustą i grzybami (por.6szt.) /14zł
  • Pierogi z mięsem ( por.6szt.) /14zł
  • Pierogi ruskie ( por.6szt.) /12zł

8. WYROBY WĘDZARNICZE PRZYGOTOWANE PRZEZ SZEFA KUCHNI

  • Boczek wędzony 1kg/50zł
  • Karkówka wędzona 1kg/55zł
  • kiełbasa wędzona 1kg/35zł

9. DESER

  • Piernik 500g/30zł
  • Sernik z białej i gorzkiej czekolady 500g/30zł
  • Szarlotka 500g/30zł
  • Kutia 150g/12zł

SERDECZNIE ZAPRASZAMY DO SKŁADANIA ZAMÓWIEŃ

Pobierz PDF i złóż zamówienie, dostarczając katrtę zamówienia do restauracji.